ROM 8:38-39
" Ty jag är viss om att varken död eller liv, varken änglar eller andemakter, varken något som finns eller något som kommer, varken krafter i höjden eller krafter i djupet eller något annat i skapelsen skall kunna skilja oss från Guds kärlek i Kristus Jesus, vår herre."

måndag 27 februari 2012

Lördag

Dagen började med ett telefonsamtal kl. 06.45 från receptionen, vi hade fått ett paket till hotellet. Vår första tanke var att det är lördag morgon och frukosten har inte serverats än, varför ringer telefonen nu?
Så lite tidigare än vad vi hade räknat med gick vi upp, duschade och gick ner till frukosten. I receptionen väntade då en stor korg med massor utav godsaker och genast blev vi på lite bättre humör. 
Efter frukosten (som faktiskt var riktigt god med bagels, våfflor och svagt kaffe ;) ) blev vi upphämtade och åkte ner till downtown Montgomery. Där gick vi en rundtur och fick se Martin Luther Kings kyrka, Rosa Parks museum, The First House of Confederacy och Civil Rights Memorial Center. Det var väldigt betydelsefullt för oss att få se staden, husen och gatorna som vi har läst om i Martin Luther Kings självbiografi och att få vara på den plats där så mycket historia har skrivits. 

Efteråt drog vi iväg på ett snabbt soundcheck, åkte tillbaka till hotellet och bytte om för att sedan bli upphämtade och körda till kyrkan, True Divine Baptist Church. Väl där blev vi eskorterade till vår loge (läs. förvaringsrum) inte en enda spegel! 
Kl 19.00 började konserten och vi stod som nummer fyra på programmet. På scen möttes vi av en varm och uppmuntrande publik. Det var en mäktig känsla att få sjunga en låt som har betytt mycket för oss och framförallt att få sjunga den tillsammans med Tribe of Judah. 
Resten av konserten var fantastisk och Hezekiah Walker lyfte taket (trots den trötta publiken efter den redan tre timmar långa konserten). 
Uppfyllda, trötta och hungriga gick vi tillbaka till logen och hittade tre matlådor till allas förtjusning. Så efter en lång men lyckad kväll gick vi och la oss med ett leende på läpparna.  


USAs delstatsflaggor

Dexter Avenue King Memorial Baptist Church (Första kyrkan MLK jobbade som pastor)

Utanför The Civilrights Memorial Center

Rosa Parks museum - På detta museum fick vi följa med tillbaka i tiden till den dag då Rosa Parks sa nej och vägrade resa sig från sin plats på bussen.

Hezekiah Walker is in the house!

Artister på konserten Judah Fest

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar