ROM 8:38-39
" Ty jag är viss om att varken död eller liv, varken änglar eller andemakter, varken något som finns eller något som kommer, varken krafter i höjden eller krafter i djupet eller något annat i skapelsen skall kunna skilja oss från Guds kärlek i Kristus Jesus, vår herre."

torsdag 1 mars 2012

Onsdag 29 Feb

Godmorgon! (skriver detta inlägg torsdag morgon)

Onsdagen började med att vi åkte till restaurangen Pancake House och åt supergod amerikansk frukost. Våfflor, pannkakor, ägg och bacon stod på menyn.

Efter frukosten skulle vi åka till Cinques skola för att ha en lektion med 8e klassare. När vi satt i bilen ringde högtalartelefonen och jag tittade på skärmen och vem var det som ringde? Jo Donald Lawrence! Så coolt :)

På skolan träffade vi en 8a och hade en liten workshop med dom, vi pratade om gospelns historia och om vår kultur och självklart lärde vi dom några ord på svenska :) De frågade om vi hade några traditioner och vi nämnde midsommar och dans kring midsommarstången. Det hela slutade med att vi fick dansa smågrodorna runt i rummet, det var roligt. Som avslut sjöng vi välsignelsen på svenska, det kändes fint att kunna ge den som en hejdå sång till dom.

Efter den lektionen gick vi upp och hade en musiklektion med en 6e klass. Vi pratade lite om medborgarrättsrörelsen och slaveriet och sjöng en sång för dom. Sen sjöng dom flera sånger för oss. Det var väldigt roligt, de sjöng inte alltid så rent men med full kraft och med hela hjärtat, så härligt!

På eftermiddagen blev det vila hemma och några skypesamtal till Sverige.

På kvällens agenda stod "sjunga en sång i Giant Steps Ministries." Så kl 19.00 (när vi egentligen skulle varit där :P) blev vi upphämtade och åkte till kyrkan. Det var en liten kyrka med kanske 60 personer men det gick bra och var mycket roligt och uppskattat. Vi blir så varmt välkommnade och omhändertagna var vi än kommer och det är så fint!

Efter kyrkan blev det god middag hemma hos Taylor, en vän till Cinque. Så mätta, belåtna och mycket glada gick vi och lade oss.

Nu sitter vi och äter frukost och ska snart åka in till stan för att shoppa! :D

/Mikaela


Vi sitter i bilen på väg till skolan och vem ringer då... 


6:e klassen tillsammans med H.E.M och lärare


Galningar i ett varmt och blåsigt Chicago!


H.E.M tillsammans med kvällens band i Giant Steps Ministries 


1 kommentar:

  1. Hej ljuvliga tjejer!

    Än en gång tack för att ni delar med er av alla upplevelser och spännande möten!

    Vilken otrolig grej egentligen... Ni besöker en afroamerikansk skola och berättar om gospelns historia! God moves in mysterious ways. Ni är verkligen så använda!

    Önskar er all välsignelse över de återstående dagarna på er resa!
    Hälsa Cinque så jättegott!

    Frid & kärlek
    /A

    Ps... Har just bestämt mig för att inte missa Pancake House när vi om exakt två veckor anländer till gospelstaden :)

    SvaraRadera